Arkiv

Foto: Claes Hedlund

Orientering den 6 juni 2019

Orientering är motion för både hjärna och benmuskler.

113 startande, vilket är deltagarrekord, tog chansen när Åre OK tillsammans med Spår och leder arrangerade en etapp av Fjällfemman i Ottsjö.

Resultat se Åre OK

Läs mer om orientering i Ottsjö

Foto: Karin Hellmark

Årefjällsloppet – Fjällens vackraste långlopp

Lördagen den 6 april 2019 kördes Årefjällsloppet, banlängderna 55, 30 eller 8 km. Nytt för 2019 är juniorklasser 30 km, och Lilla Årefjällsloppet för barn och ungdomar 0-16 år.

Uppdatering 2 april 2019:

Det sparsamma snötäcket på Ottsjön och på sydsluttningen genom Ottsjö by gjorde att tävlingsledningen valde att ändra bansträckningen för långa banan, 55 km. Med start i Trillevallen, drogs spåret västerut på Grofjällets nordsluttning till Offsjöarna. Därifrån mot sydost genom dalgången mellan Hållfjället och Grofjället, via Ytterstvallen till Trillevallen. En andra gång fick åkarna uppleva utsikten från Grofjället till Lyckans läger, där banan vek av mot målgången i Edsåsdalen.

Ottsjös vätskekontroll flyttades från byn till Storbäcken, utefter årefjällsloppets led, mellan Platån och Offsjöarna. Fin skidtur dit, för alla som kom och hejade.

Årefjällsloppet ingår i Jemtland Ski Tour

Läs mer

Foto: Karin Hellmark

Ottsjö Fjällflygläger 2019

Sedan 1961, för femtioåttonde året, anordnades v 11 och v 12 det traditionella lägret för segelflygare i Ottsjö.

Ottfjället och vindförhållandena skapar ofta den speciella ”vågen” som ger möjlighet till riktigt höga höjder. Nordiskt höjdrekord på 10 100 meter sattes här 1986, av Per Fornander från Östersund.

Att start- och landningsbana kan plogas upp på Ottsjöns is, direkt under fjället, gör Ottsjö till den perfekta platsen för segelflyg.

Läs mer

Månförmörkelse

Bilderna tagna vid Storån, Ottsjö.  Foto: Karin Hellmark.

Karin Hellmark ute tidigt i den kalla morgonen den 21 januari 2019 för att fotografera månförmörkelsen.

Lördagen den 3 november 2018 träffades 34 personer i bystugan för att avnjuta en god middag tillsammans. Vi fick inte bara god mat och dryck utan också möjlighet att prova ostar. Vi fick tillfälle att testa och jämföra svenska ostar av samma typ som franska originalet. Det var både gott och intressant. Många blev förvånade över att de svenska ostarna stod sig bra i jämförelsen.