Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening

Två motionskvällar i trevligt sällskap

Bli medlem genom att sätta in 50 kr för enskild och 100 kr för familj på bankgiro 372-3137. Skicka samtidigt uppgifter om samtliga medlemmars namn till info@ottfjallet.se för registrering i medlemsregistret.

Föreningens bakgrund

Det första årsmötet i den ny-/ombildade föreningen hölls i Ottsjö Bystuga den 17 mars 2022. Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening är en sammanslagning av de tidigare föreningarna Vallbo Sportklubb och Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening.

Syftet med den nya föreningen är i korthet att skydda och vårda vår bygd och natur, främja traktens näringsliv, samt att följa idrottsrörelsens verksamhetsidé, d v s bedriva idrott för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

Det geografiska verksamhetsområdet omfattar Trillevallen, Björnvallen, Ottsjö, Fångåmon, Vallbo, samt Östra – och Västra Vålådalen.

Föreningen äger:

Vallbos elljusspår och friggeboden där.

Stugan i Bäverkroken.

Vindskyddet vid Otterbäcken.

En del av Hållvallen med den norra bostugan och ladan.

Arkiv

2024

Dessa aktiviteter genomfördes under 2023

2023 blev ett mycket lyckat år. Barnens Vasalopp kördes för tredje året i rad. I år i Ottsjö söndagen den 12 mars. Stort deltagande och engagemang med solsken och rykande grillar. Fint kämpat av alla! Söndagen 11 juni arrangerades festligheter i Bäverkroken. Strålande sol och massor av folk! Föreningen deltog med ett lag i löparfesten St Olavsloppet, som traditionsenligt kördes i månadsskiftet juni-juli. En höstfest genomfördes i Fångåmon lördagen den 14 oktober. Trots regn i luften kom ca 30 personer och stekte kolbulle, grillade korv, deltog i gåbingo och träffades och trivdes. Tyvärr kunde inte Fjällbetes får vallas till Hållvallen i sommar som planerat. Väder och logistik satte krokben för planerna i år men kontakterna med Fjällbete är etablerade och alla tar nya tag kommande säsong. Bete är bra för att hålla markerna öppna, och samtidigt värna känsliga arter.

Vi sprang St Olavsloppet 2023

Delar av det stolta laget som framgångsrikt genomförde St Olavsloppet 2023.
Inbjudan till årsmötet 2023

2022

Inbjudan till Bäverkroken 2022
Inbjudan till motionskvällar våren 2022
Inbjudan till Barnens Vasalopp 2022
Inbjudan till årsmöten 2022

2021

Två föreningar blev en

Foto: Lena Naleppa

Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening och Vallbo Sportklubb har slagits ihop. Detta firades strax före jul 2021 i Bystugan, med bl a glögg lussekatter och underhållning av Elisabeth Rolandsson och Pär Lundhag.

Inbjudan till Glöggfest november 2021
Info maj 2021

2019

Inbjudan oktober 2019