Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening

Bli medlem genom att sätta in 50 kr för enskild och 100 kr för familj på bankgiro 372-3137. Skicka samtidigt uppgifter om samtliga medlemmars namn till helena.estensson@gmail.com för registrering i medlemsregistret.

Det första årsmötet i den ny-/ombildade föreningen hölls i Ottsjö Bystuga den 17 mars 2022. Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening är en sammanslagning av de tidigare föreningarna Vallbo Sportklubb och Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening.

Syftet med den nya föreningen är i korthet att skydda och vårda vår bygd och natur, främja traktens näringsliv, samt att följa idrottsrörelsens verksamhetsidé, d v s bedriva idrott för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

Det geografiska verksamhetsområdet omfattar Trillevallen, Björnvallen, Ottsjö, Fångåmon, Vallbo, samt Östra – och Västra Vålådalen.

Föreningen äger:

Vallbos elljusspår och friggeboden där.

Stugan i Bäverkroken.

Vindskyddet vid Oterbäcken.

En del av Hållvallen med den norra bostugan och ladan.

De aktiviteter som planerades under året har har varit mycket lyckade. Barnens Vasalopp kördes i Fångåmon söndag 27 mars. Fint kämpat av alla trots de tuffa vindarna. Söndagen 12 juni arrangerades festligheter i Bäverkroken. Strålande sol och massor av folk! Föreningen deltog med ett lag i löparfesten St Olavsloppet, som traditionsenligt kördes i månadsskiftet juni-juli. En biolog från Länsstyrelsen har besökt Hållvallen för att kunna hjälpa oss med tips och råd angående hur vi ska gå till väga för att på bästa sätt hålla markerna öppna, och samtidigt värna känsliga arter.

Reparation av elledningen på elljusspåret kommer att utföras under sommaren.

Delar av det stolta laget som framgångsrikt genomförde St Olavsloppet

Två föreningar blev en

Foto: Lena Naleppa

Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening och Vallbo Sportklubb har slagits ihop. Detta firades strax före jul 2021 i Bystugan, med bl a glögg lussekatter och underhållning av Elisabeth Rolandsson och Pär Lundhag.

Arkiv

Inbjudan till Bäverkroken 2022
Inbjudan till motionskvällar våren 2022
Inbjudan till Barnens Vasalopp 2022
Inbjudan till årsmöten 2022
Inbjudan till Glöggfest november 2021
Info maj 2021
Inbjudan oktober 2019