Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening

Det första årsmötet i den nybildade föreningen hölls i Ottsjö Bystuga den 17 mars 2022. Ottfjällets sport- och hembygdsförening är en sammanslagning av de tidigare föreningarna Vallbo sportklubb och Ottsjö-Vålådalens hembygdsförening.

Syftet med den nya föreningen är i korthet att skydda och vårda vår bygd och natur, främja traktens näringsliv, samt att följa idrottsrörelsens verksamhetsidé, d v s bedriva idrott för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

Det geografiska verksamhetsområdet omfattar Trillevallen, Björnvallen, Ottsjö, Fångåmon, Vallbo, samt Östra – och Västra Vålådalen.

Föreningen äger:

Vallbos elljusspår och friggeboden där.

Stugan i Bäverkroken.

Vindskyddet vid Utterbäcken.

En del av Hållvallen med den norra bostugan och ladan.

Av de aktiviteter som planeras under året har flera genomförts. Barnens Vasalopp kördes i Fångåmon söndag 27 mars. Lyckat på alla sätt trots de tuffa vindarna.

Söndagen 12 juni arrangerades festligheter i Bäverkroken. Strålande sol och massor av folk!

Föreningen har anmält ett lag till löparfesten St Olavsloppet, som traditionsenligt körs i månadsskiftet juni-juli.

En fixardag på Hållvallen blir det i augusti.

Reparation av elledningen på elljusspåret, måste också utföras under sommarmånaderna.

Bli medlem genom att sätta in 50 kr för enskild och 100 kr för familj på bankgiro 372-3137. Skicka samtidigt uppgifter om samtliga medlemmars namn till helena.estensson@gmail.com för registrering i medlemsregistret.

Två föreningar blev en

Foto: Lena Naleppa

Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening och Vallbo Sportklubb har slagits ihop. Detta firades strax före jul 2021 i Bystugan, med bl a glögg lussekatter och underhållning av Elisabeth Rolandsson och Pär Lundhag.

Arkiv

Häng med på en sträcka i St Olavsloppet!

Den 29 juni till 2 juli är det dags för stafetten St Olavsloppet mellan Trondheim och Östersund. Det är drygt 50 sträckor, allt mellan 1,8 och 11,7 km.

Föreningen har nu anmält ett lag. Hör av dig om du vill vara med!

Det viktigaste är att ha roligt, inte att springa fort!

Inbjudan till årsmöte 2022

Glöggfest i Bystugan

Inbjudan november 2021
Info maj 2021