Ottfjällets Sport- och Hembygdsförening

Häng med på en sträcka i St Olavsloppet!

Den 29 juni till 2 juli är det dags för stafetten St Olavsloppet mellan Trondheim och Östersund. Det är drygt 50 sträckor, allt mellan 3,8 och 11,7 km. Vallbo SK har varit med flera år, och vi vill nu kolla om vi kan få ihop ett lag inom den nya föreningen i sommar.

Det viktigaste är att ha roligt, inte att springa fort!

Anmäl intresse till Karin Estensson Åslin 070-681 26 20

Årsmöte 2022

Det första årsmötet i den nybildade föreningen hölls i Ottsjö Bystuga den 17 mars 2022. Ottfjällets sport- och hembygdsförening är en sammanslagning av de tidigare föreningarna Vallbo sportklubb och Ottsjö-Vålådalens hembygdsförening.

Syftet med den nya föreningen är i korthet att skydda och vårda vår bygd och natur, främja traktens näringsliv, samt att följa idrottsrörelsens verksamhetsidé, d v s bedriva idrott för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.

Det geografiska verksamhetsområdet omfattar Trillevallen, Björnvallen, Ottsjö, Fångåmon, Vallbo, samt Östra – och Västra Vålådalen.

Föreningen äger:

Vallbos elljusspår och friggeboden där.

Stugan i Bäverkroken.

Vindskyddet vid Utterbäcken.

En del av Hållvallen med den norra bostugan och ladan.

Av de aktiviteter som planeras under året har den första genomförts. Barnens Vasalopp kördes i Fångåmon söndag 27 mars. Lyckat på alla sätt trots de tuffa vindarna.

Under sommaren kommer festligheter att arrangeras i Bäverkroken och på Hållvallen, samtidigt som ett visst underhåll utförs. Om intresse finns kommer ett lag att anmälas till löparfesten St Olavsloppet, som traditionsenligt körs i månadsskiftet juni-juli. Reparation av elledningen på elljusspåret, måste också utföras under sommarmånaderna.

Bli medlem genom att sätta in 50 kr för enskild och 100 kr för familj på bankgiro 372-3137. Skicka samtidigt uppgifter om samtliga medlemmars namn till helena.estensson@gmail.com för registrering i medlemsregistret.

Två föreningar blev en

Foto: Lena Naleppa

Ottsjö-Vålådalens Hembygdsförening och Vallbo Sportklubb har slagits ihop. Detta firades strax före jul 2021 i Bystugan, med bl a glögg lussekatter och underhållning av Elisabeth Rolandsson och Pär Lundhag.

Arkiv

Glöggfest i Bystugan

Inbjudan november 2021
Info maj 2021